Niet meer met de handen in het haar bij ongewenste haargroei!

Bij Carla face & body worden verschillende methoden gebruikt voor het reduceren van overbeharing:

  • IPL;
  • Elektrisch ontharen;
  • Harsen.

Daarbij biedt IPL of elektrisch ontharen bij Carla face & body de volgende voordelen:

  • Optimaal resultaat, veiligheid en hygiëne;
  • Ruim 10 jaar ervaring in duurzaam ontharen;
  • Door ANBOS gecertificeerd voor lichttherapie & elektrisch ontharen;
  • Erkend door zorgverzekeraars;
  • Eerlijk advies.

IPLipl-ontharen

IPL is een betrouwbare, vrijwel pijnloze
methode voor het reduceren van overbeharing. De lichtflits wordt door het pigment in de haarwortel omgezet in warmte, deze warmte zal de haarwortel vernietigen. Het is daarom wel noodzakelijk dat de haren pigment bevatten. IPL is het meest effectief bij donkere haren (meer pigment) en een lichte huid.

Haren groeien in verschillende fasen, alleen de haren in de actieve groeifase (anagene fase) kunnen vernietigd worden. Dus er zullen een aantal behandelingen gegeven moeten worden, om al die haren in de anagene fase te kunnen pakken. Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren zoals de hormoonhuishouding. Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig.

Voorafgaand aan de IPL ontharing verwijder je de haren alleen door te scheren of knippen, hierdoor verergert je overbeharing niet. Je“spaart” juist haren op om de behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn!


Elektrisch ontharen

Deze methode zorgt ervoor dat de storende haren “definitief ” verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht en op het lichaam. Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen is elektrisch ontharen echter voor iedere cliënt goed te ondergaan.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren, afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.


Harsen

ontharen-legs

Bij het harsen wordt er gebruik gemaakt van warme hars. Deze wordt aangebracht en met een strip tegen de haargroeirichting in verwijderd. Dit geeft onmiddellijk een glad resultaat.

De eerste keer dat men met hars onthaard, kan dit wat pijnlijk zijn doordat de haren nog stug zijn. Na een aantal epilaties wordt de haarwortel zwakker en wordt ook de pijn tot een minimum teruggebracht.

Voordelen van harsen zijn dat de haarwortel is verwijderd, dus een gladder en mooier resultaat dan bij het scheren of ontharingscrèmes. En het duurt een aantal weken voor het haar aangegroeid is. Door frequent te ontharen met hars, worden de haren minder stug, minder dik en groeien ze ook in veel mindere mate terug.


Vergoeding zorgverzekeraar

Ik ben in het bezit van het diploma ontharingstechnieken en de specialisatie elektrisch ontharen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten die gepaard gaan met overbeharing in het gezicht (zie de polisvoorwaarden). Je dient dan wel een verwijzing van je arts te hebben.


Een klant aan het woord