Steelwratjes

Snel te behandelen, even zappen!

Steelwratjes ontstaan spontaan, ze worden niet veroorzaakt door een virus en ze behoren  niet tot de wrattenfamilie. Ze zijn ook niet besmettelijk. Steelwratjes zijn goedaardige bindweefsel gezwellen die met name voorkomen in de hals, de oksels, liezen, onder de borsten en het gezicht (oogleden). Je kunt ze herkennen aan een aangroeisel aan de huid en ze zijn huidkleurig of soms wat donkerder gepigmenteerd. Het is niet duidelijk hoe steelwratjes ontstaan en helaas is er dan ook niets wat je kunt doen om ze te voorkomen.


De Zapperzapper-steelwratjes

Met de Zapper kunnen door de schoonheidsspecialiste snel eneenvoudig steelwratten, (fibroom) en bloedblaasjes worden verwijderd. De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die na het desinfecteren van de wrat net boven de wrat wordt gehouden. Er ontstaat een klein vonkje, zodat het steelwratje wordt weggeschroeid.


Behandeling & verzorging

Hoewel steelwratjes geen gevaar vormen voor de gezondheid of problemen veroorzaken, laten veel mensen ze liever toch verwijderen. Vooral als ze op duidelijk zichtbare plaatsen zitten zoals in de hals of op het gezicht, of als het er meerdere bij elkaar zijn, kunnen deze wratjes, ook wel fibromen genoemd, heel ontsierend zijn. Bovendien kunnen ze irriteren, vooral in de liezen en in de oksels.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de fibroom. Een klein exemplaar kan in één behandeling verwijderd worden. Het verwijderen van een steelwrat(je) met de Zapper duurt slechts enkele minuten.

Het steelwratje wordt na de behandeling wat donker gekleurd en de huid rondom zal roodachtig zijn. Tevens ontstaat er een korstje. Het korstje zal er na enkele dagen vanzelf afvallen en de rode kleur verdwijnt.

Genoeg van dat steelwratje? Maak een afspraak, dan is het zo gezapt!