Rode adertjes (couperose)

Heb je last van rode adertjes? Couperose ziet eruit als een rode waas met soms duidelijk zichtbare bloedvaatjes en rode vlekjes. Het komt voor in gezicht, hals en decolleté. Door deze effectief te behandelen, kunnen we dit probleem samen aanpakken!


Ontstaan van couperose

Couperose ontstaat door een slechte doorbloeding van de huid. Dit geeft verzwakking van het bindweefsel waaruit de bloedvaatjes zijn opgebouwd.

Er zijn verschillende factoren die dit beïnvloeden, denk hierbij aan:

  • de huid blootstellen aan zon, wind en buitenlucht zonder voldoende bescherming;
  • nicotine, alcohol en medicijnen, prikkelende voedingsstoffen (zoals koffie, sterke kruiden);
  • hormonale factoren zoals zwangerschap, menopauze en pilgebruik;
  • erfelijke factoren.

Behandeling & verzorging

Voor een doeltreffende behandeling van couperose is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Daarom wordt samen met jou een vragenlijst doorgenomen.  Vervolgens zullen we samen een kuurplan opstellen dat bestaat uit intensieve behandelingen en verzorgende producten.

Voor de verzorging van jouw huid zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en etherische oliën. Deze oliën hebben het vermogen om door alle huidlagen te dringen. Zo kunnen zij direct hun werking doen op de plaats waar het probleem ontstaat.

De basisverzorging bestaat uit reinigingsmelk, lotion, dag & nachtcrème. Eventueel aangevuld met zachte ooggel. En een kuurolie of kuurcrème geven een extra verzorging. Bovendien is er een kalmerend masker dat je thuis kunt gebruiken. Deze geeft nog meer effect na het gebruik van een zachte scrubgel.

Bij het wisselen van de seizoenen heeft je huid veel baat bij het gebruik van een serum. Dit zijn hooggeconcentreerde producten met een specifieke werking die je tijdelijk gebruikt. Je bereikt een optimaal resultaat door de uitwendige behandeling en verzorging van jouw huid te combineren met inwendige ondersteuning zoals voedingssupplementen.

Wil je ook jouw couperose aanpakken? Neem dan nu contact op zodat we samen een persoonlijk advies kunnen opstellen!